O ustanoviteljici

Pauline YoungbloodDati ženskam moč, da lahko skrijejo in popravijo nepravilnosti svoje kože, je bilo od nekdaj poslanstvo Pauline Youngblood, ustanoviteljice in predsednice Youngblood Mineral Cosmetics. Pauline Youngblood svoj navdih črpa iz narave in iz svojih praktičnih izkušenj edicinske estetinje, iz izkušenj dermatologov in plastičnih kirurgov.

Pri svojem delu na področju medicinske estetike je sodelovala s priznanimi dermatologi in plastičnimi kirurgi ter se dnevno srečevala z osebami s hudimi poškodbami kože kot posledice hudih opeklin, laserskih tretmajev, aken, rdečice in plastičnih operacij. Srečevala se je z različnimi stanji kože, ki so bili še dodatno poslabšani z uporabo tradicionalnih ‘makeup’ formul.

Pri takih pacientih je potrebno tudi do 6 mesecev preden se stanje kože normalizira in Pauline enostavno ni bila zadovoljna z možnostmi, ki so ji bile na voljo.

Začela je sodelovati s kemiki, da bi razvili primerne možnosti, kozmetiko, ki bi prekrila občutljivo, vneto in razbarvano kožo, hkrati pa bi koži omogočala dihati in se celiti. To je vodilo k njenemu začetnemu delu z naravno mineralno kozmetiko.

Kot pravi sama: »Koncept mineralnih ličil je bil odličen, vendar jim je primanjkovala kakovost. Barve niso bile naravne; bile so preveč roza ali oranžne in so bile videti umetne«.

Tako je Solijeva razvila prvo mineralno podlago v prahu, ki je zagotavljala odlično prekrivanje in naraven videz, še vedno pa je dopuščala koži, da diha. Njene pacientke so bili z rezultati nove formule izjemno zadovoljne in so nadaljevale z uporabo izdelka tudi po tem, ko se jim je koža pozdravila. Nedolgo za tem so jo stranke in prijatelji prepričali naj svojo podlago v prahu ponudi na trgu, da bo dostopna širšemu krogu potrošnikov. In leta 1996 je Pauline ustanovila Youngblood Mineral Cosmetics.

Več kot 15 let pozneje je Paulinina mineralna podlaga v prahu Natural Mineral Foundation njen paradni konj in Youngblood Mineral Cosmetics je danes popolna linija kozmetičnih izdelkov s široko paleto barv v naravni barvi kože in s čudovitim naravnim videzom. Youngblood nadaljuje s proizvodnjo izdelkov vrhunske kakovosti, ki so inovativni tako v formuli kot v embalaži.

Paulinino sočutje je vodilo k razvoju prvega izdelka v medicinske namene, danes pa njeno podjetje nadaljuje pot z njenimi izvornimi vrednotami --- strast za odličnost, zagotavljanje zdravih in visoko kakovostnih izdelkov, spodbujanje žensk, da so videti in se počutijo najbolje.