Pogosta vprašanja

Dati ženskam moč, da lahko skrijejo in popravijo nepravilnosti svoje kože, je bilo od nekdaj poslanstvo Pauline Youngblood, ustanoviteljice in predsednice Youngblood Mineral Cosmetics. Pauline Youngblood svoj navdih črpa iz narave in iz svojih praktičnih izkušenj medicinske estetinje, iz izkušenj dermatologov in plastičnih kirurgov.

Pri svojem delu na področju medicinske estetike je ustanoviteljica podjetja Pauline Youngblood bila v stiku s pacienti s hudimi poškodbami kože kot posledice hudih opeklin, laserskih tretmajev, aken, rdečice in plastičnih operacij. Pri takih pacientih je potrebno tudi do 6 mesecev preden se stanje kože normalizira in Pauline enostavno ni bila zadovoljna z možnostmi, ki so ji bile na voljo.

Začela je sodelovati s kemiki, da bi razvila ustrezno alternativo – izdelek, ki bi lahko prekril bolečo, vneto, razdraženo ali razbarvano kožo, obenem pa bi dovolil koži dihati in se celiti. To je bil začetek njenega dela z naravno mineralno kozmetiko.

Pauline je razvila prvo mineralno podlago v prahu, ki je zagotavljala odlično prekrivanje in naraven videz, brez zategovanja kože, izsušenosti in občutka »maske«. Njene pacientke so bile z rezultati nove formule izjemno zadovoljne in so nadaljevale z uporabo izdelka tudi po tem, ko se jim je koža že pozdravila. Nedolgo za tem so jo stranke in prijatelji prepričali, naj svojo podlago v prahu ponudi na trgu, da bo dostopna širšemu krogu potrošnikov. Tako je leta 1996 Pauline ustanovila Youngblood Mineral Cosmetics.

Več kot 15 let pozneje je Paulinina mineralna podlaga v prahu Natural Mineral Foundation njen paradni konj in Youngblood Mineral Cosmetics je danes popolna linija kozmetičnih izdelkov s široko paleto barv v naravni barvi kože in s čudovitim naravnim videzom. Youngblood nadaljuje s proizvodnjo izdelkov vrhunske kakovosti, ki so inovativni tako v formuli kot v embalaži.

Youngblood je prva izbira med visoko kakovostnimi mineralnimi kozmetikami. Edinstven proces mletja mineralov ustvarja razkošne formule, ki so brez smukca, mineralnih olj, parabenov in umetnih dišav. Naše stranke nam nenehno zagotavljajo, da naše naravne mineralne podlage dajejo boljši končni rezultat in ponujajo paleto realnih nians naravnega videza, ki zadovoljijo ženske po vsem svetu. Podlage so izredno lahke in svilnate, niso komedogena – ne mašijo por in koži dovolijo dihati. V primerjavi z ostalimi mineralnimi izdelki, Youngblood ni bleščeč. Ampak boste zasijali z naravnim in zdravim videzom, kar se odraža v bolj mladostnem in brezhibnem videzu.

Vsaka podlaga Youngblood ponuja različne stopnje prekrivnosti in različne končne videze ter tako zadovolji različne potrebe svojih potrošnic.

Mineralna podlaga v prahu »Natural Mineral Foundation» daje najvišjo prekrivnost za nežen sijoč končni videz.

Mineralna podlaga v kamnu »Pressed Mineral Foundation« daje nežen-mat videz in je primerna za masten ali mešan tip kože. Popolna podlaga za popravek sijočega mastnega videza kože, saj vpija odvečno maščobo. 

Tekoča mineralna podlaga »Liquid Mineral Foundation« je najbolj primerna za normalno do suho kožo. Vsebuje morske izvlečke in ohranja kožo navlaženo.

Mineralna obarvana krema »Mineral Radiance Moisture Tint« je hitra in lahka alternativa tekoči podlagi. Kremna mineralna podlaga »Mineral Radiance Crème Powder Foundation« predstavlja kombinacijo odlične prekrivnosti in odsevnih lastnosti tekoče podlage ter nadzor sijaja podlag v prahu.  

Podlage Youngblood v prahu lahko postanejo tudi tekoče, če jih primešamo k svoji dnevni vlažilni kremi, brezbarvni osnovi Mineral Primer, kremi za sonce ali kremi za telo.

Youngblood NE uporablja nanodelcev. Namesto teh se uporablja naravni mineral titanov dioksid, ki nastane iz titanovega oksida. Ima protivnetne lastnosti in se uporablja kot naravna UV zaščita.

Številka ena med sestavinami naravnih mineralnih podlag Youngblood Natural Mineral Foundation je titanov dioksid, ki je naraven zaščitni sončni filter, ki zaustavi UVB (povzročajo opekline) in večino UVA (povzročajo staranje kože) sončnih žarkov. Titanov dioksid je sestavina, ki jo dobro prenaša večina tipov kože, med tem ko kemični filtri, ki se uporabljajo v večini sončnih krem, povzročajo razdraženost kože in različne reakcije. 

Stopnja sončne zaščite je odvisna od nanosa podlage in se zato spreminja (npr. lahka prekrivnost daje manjšo stopnjo zaščite kot močnejši nanos podlage). Posledično Youngblood uradno svojim izdelkom ne dodeljuje faktorja zaščite pred soncem. Ne glede na to pa lahko vseeno povemo, da so naše interne laboratorijske raziskave pokazale, da je zaščita tekoče podlage in podlage v prahu primerljiva z zaščitnim faktorjem SPF 15.

Veliko mineralnih podjetij trdi, da imajo njihovi izdelki zaščitni faktor SPF 15 ali več, ker uporabljajo kot aktivno sestavino cinkov oksid. Večina potrošnikov pri tem ne ve, da ta sestavina kožo zelo izsuši. Zato tudi Youngblood v svojih formulacijah ne uporablja cinkovega oksida, saj želi, da svoji izdelki kožo vlažijo. Vnos ostalih zaščitnih faktorjev pa bi kožo obtežilo in mašilo pore. Da bi obdržali naše formule lahke, razkošne in s prijetnim občutkom na koži ne vnašamo drugih dodatnih sončnih zaščit.

Natural Mineral Foundation prekrije rdečkasto kožo brez izsušitve kože. Tekoča podlaga Liquid Mineral Foundation  je tudi dobra izbira, zaradi svojih vlažilnih lastnostih. Za dodatek prekrivnosti, zmešajte tekočo podlago in podlago v prahu skupaj. Ali pa poskusite kremno podlago Mineral Radiance Crème Powder Foundation, ki je posebej formulirana z blažilnimi peptidi, ki blažijo rdečico in bolezensko stanje kože rozaceo.

Rice powder daje mat končni videz in je bolj primeren za vse tiste kože, ki potrebujejo dolgo obstojen nadzor sijočega/mastnega videza kože. Formula, ki ne izsuši, vsebuje rižev in koruzni škrob za matiranje in zmanjševanje por. Edinstvena mešanica se lahko meša tudi z Natural Mineral Foundation za zmanjševanje stopnje prekrivanja ali za ohranjanje bolj žive barvne nianse.

Hi-Def powder pomaga, da so ličila videti sveža z vzpostavljanjem ravnovesja na koži. Vlago zaklene v kožo, medtem ko vpija odvečno maščobo in daje hladilen občutek na koži. Gladko svilnata tekstura odlično skrije nepravilnosti za naravno sijoč popoln končni videz.

Oba izdelka lahko uporabite pred ali po nanosu ostalih ličil.

Najprej se razlikujejo v naboru nians, ki jih ponujajo različne formule (v prahu ali kamnu). Poleg tega pa pigmenti v prahu dajejo bolj intenzivne barve in se lahko uporabljajo kot moker ali suh nanos. Senčila v prahu so pakirana v posebnih embalažah s priročnim sitom za stresanje senčila. Poleg tega se lahko senčila v prahu meša med seboj in tako lahko ustvarite vašo nianso, kar je priročno tudi pri naprednih tehnikah ličenja. Formule v kamnu pa so v bolj običajnih/tradicionalnih embalažah in so odlične za hitro uporabo.

Čeprav sama formula ni barvno obstojna, je rdečilo obstojno več ur. Ker so sestavine, ki zagotavljajo barvno obstojnost poznane po tem, da kožo izsušijo, jih Youngblood ne uporablja v svojih formulacijah. Kljub temu pa so izbrane nianse naših rdečil visoko pigmentirane in zagotavljajo dobro obstojen barvni učinek.

Youngblood ne testira svojih izdelkov na živalih. Večina izdelkov je narejena iz rastlinskih in sadnih sestavin vključno z veliko vegansko izbiro izdelkov. Podjetje je ponosen član organizacije PETA (»People for the Ethical Treatment of Animals«) in njihov program »cruelty-free«. Na primer, ščetine naših čopičev so pridobljene z rezanjem dlake – brez ranjenja živali.

Poleg tega pa Youngblood podpira tudi naše okolje. Večina embalaže je narejena iz recikliranih materialov in papir ima cerifikat Forest Stewardship Council (FSC) - certificiran papir s sojinim črnilom (FSC certifikat pove, da je bil osnovni material za predelavo papirja, pridobljen na način trajnostnega, večnamenskega in sonaravnega gospodarjenja).

FSC certifikat ima tudi črn lesen ročaj naših čopičev.

Izdelki brez glutena so izdelki, ki ne vsebujejo sestavin pridobljenih iz pšenice, rža, ječmena, ovsa in ostalih živil, ki vsebujejo gluten. Youngblood je ponosna, da lahko svojim strankam ponudi izdelke brez glutena, razen dveh izjem. To so rdečila za ustnice in Mineral Lash Prime.

V formulacijah izdelkov Youngblood se ne uporabljajo sestavine pridobljene iz/od živali (razen čebelji vosek in karmin). Več o sestavinah si lahko preberite tudi v razdelku sestavine Youngblood. 

Youngblood je na voljo v kozmetičnih in tudi frizerskih salonih (seznam lahko dobite v razdelku prodajna mesta). Za več informacij se lahko obrnete tudi na info@pronega.si ali 05 395 95 00